Welke 3D printer?

De technologie staat niet stil. Dat weten we allemaal. De nieuwste technische snufjes beloven ons  meer gemak, visuele hoogstandjes en mogelijkheden waar we iedere keer alleen nog maar van kunnen dromen. In films en media zien we futuristische zaken waarbij we alleen maar kunnen denken; leuk bedacht! Denk bijvoorbeeld eens aan Startrek, kent u de replicator nog? Deze repliceerde elk voorwerp in luttele seconden. Wauw, dat kan je je toch niet voorstellen? Maar wen er maar vast aan. De technologische ontwikkeling in printerland is al een stap dichterbij de Startrek versie. De 3D printer is inmiddels een feit geworden.  Helaas is deze niet zo snel als de replicator; deze printer heeft uren nodig voor een klein 3D model maar dat zal ook niet lang meer duren als het aan de technologische wetenschappers ligt.

Wat is 3D printen ?

3D printen is te vergelijken met een inktjet printer. Deze laatste voegt streep voor streep toe op papier om zo een document of visual te vormen. Dit proces is in platte vorm. De 3D printer doet eigenlijk hetzelfde maar dan niet plat maar driedimensionaal.  Hij voegt laag voor laag een materiaal toe en zo ontstaat er een vorm in de hoogte of in de breedte. Net zolang tot de gewenste vorm is bereikt. Een 3D-model heet de uiteindelijke vorm. Dit hele proces is rapid prototype technology genoemd.

Waarom een 3D printer?

De mogelijkheden van 3D printen zijn nog betrekkelijk nieuw. Het bestaat al wel een tijd maar dit was alleen nog heel erg exclusief. Nu is het toegankelijker voor een grotere markt. Dit maakt het voor een hoop bedrijven mogelijk om bepaalde ingewikkelde productie processen een stuk gemakkelijker en efficiënter te laten verlopen.  De 3D printer maakt modellen voor diverse industrieën. Door deze modellen wordt het productieproces een stuk gemakkelijker gemaakt. Denk hierbij aan:

  • Modellen van werktuigbouwkundige constructies
  • Modellen voor de medische wetenschap
  • Modellen voor de architectuur
  • Kunstwerken
  • 3D prints als relatie geschenken

Welke 3D printer?

Er zijn inmiddels al diverse 3D printers op de markt. Bent u op zoek naar een 3D printer?  Dan is het zeker aan te raden om in kaart te brengen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Wat kan een 3D printer voor u betekenen. Kijk hierbij naar uw actuele situatie maar vergeet ook zeker niet om de bedrijfsverwachtingen van de toekomst hierin mee te nemen. De printer is niet goedkoop in aanschaf, vandaar is het goed om ook de toekomstige plannen mee te nemen in de voorbereiding zodat u niet snel weer een nieuwere 3D printer hoeft aan te schaffen straks. Verder is het belangrijk te onderzoeken welke  functionaliteiten zijn gewenst.  Uiteraard hoor het budget ook bij dit vooronderzoek. Wat kunt  u spenderen? Vraag met de uitkomst van uw onderzoek meerdere offertes op maat aan en vergelijk de partijen met elkaar. Laat u goed informeren en adviseren door de partijen om zo tot het meest verstandige besluit te komen.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.