Welk tweedehands kopieerapparaat?

Het is inmiddels een onmisbare kantoormachine geworden. Geen bedrijf kan meer zonder, en sommige huishoudens zijn ook al voorzien van een kopieerapparaat. En tegenwoordig is een grote investering niet meer nodig omdat je ook een hele mooie tweedehands kopieerapparaat kan aanschaffen tegen hele voordelige prijzen. Op die manier zijn de voordelen van een groot exemplaar voorzien van alle luxe en laatste technische snufjes voor elk bedrijf beschikbaar.

Stukje historie over het kopieerapparaat

De eerste kopieermachine werden vroeger ook wel  natkopieerders genoemd. Het papier werd in het apparaat met een vloeistof behandeld en kwam vervolgens nat naar buiten waardoor deze eerst moest drogen. Deze kopieën konden ook slecht worden bewaard. De tekst vervaagde, de papier vellen plakten aan elkaar en de kopie werd door dag- of zonlicht langzaam paars. Het eerste “droge” kopieerapparaat is pas in 1937 uitgevonden door een Amerikaanse advocaat Chester Carlson. Hij noemde het kopieerproces “xerografie” welke de Griekse betekenis had van “droog schrijven”. Deze naam klinkt ons natuurlijk bekend in de oren. Heeft dit iets met het merk Xerox te maken? Ja dat klopt. De naam Xerox is inderdaad afgeleid uit het woord xerografie. De eerste commerciële kopieerapparaten kwamen in 1949 op de markt.

Waarom een tweedehands kopieerapparaat?

Er zijn talloze situaties te noemen waarbij een tweedehands kopieerapparaat ideaal is.

  • Bijvoorbeeld als u een klein budget beschikbaar heeft maar wel de functionaliteiten nodig heeft die de grotere en nieuwere kopieerapparaten op dit moment te bieden hebben.
  • Of als u op zoek bent naar een tijdelijke oplossing omdat er nu geen budget is voor een nieuwe.
  • Het is ook handig om eerst eens te kijken wat de nieuwste functionaliteiten zijn en of ze voor uw organisatie wel nodig zijn. Dan kunt u uw wensen wat betreft een nieuw kopieerapparaat bijstellen.
  • Verder is het ook ideaal als het apparaat op bijvoorbeeld een productie afdeling komt te staan of in een magazijn. De nieuwere apparaten zijn snel al een stuk duurder in aanschaf terwijl een tweedehands kopieerapparaat  een stuk goedkoper is en daarbij is het minder erg als de behuizing wat vuil wordt of hardhandiger wordt gebruikt.

Uiteraard zijn er nog meer situaties te noemen maar eigenlijk is het budget toch wel de belangrijkste!

Welk tweedehands kopieerapparaat?

Er zijn bedrijven die enorme collecties tweedehands kopieerapparaten aanbieden. Van groot tot klein van een kopieerapparaat met maar een paar functies tot apparaten met een heel scala aan functionaliteiten. Welk apparaat past nu het beste binnen uw organisatie? Dat is een belangrijke vraag. Om tot een goede keuze te komen is het  goed om eerst te kijken wat voor functionaliteiten u nodig heeft. Wat voor kopieerapparaat heeft u nu? Wat mist u en wat zou een tweedehands kopieerapparaat op zijn minst moeten kunnen om u en uw medewerkers zo efficiënt mogelijk te laten werken?  Wat is het budget wat u hiervoor kan vrijmaken? Vervolgens vergelijkt u meerdere offertes met elkaar om zo tot de juiste keuze te komen.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.