Professionele laserprinters, efficiënt en snel

Bij aanschaf van een printer wordt vaak de keuze gemaakt tussen professionele laserprinters en professionele inkjetprinters. Over het algemeen zijn de laserprinters duurder dan de inkjetprinter, maar deze printen sneller en zijn bovendien efficiënter. Een inkjetprinter werkt met cartridges die geregeld vervangen moeten worden, terwijl het laserprintapparaat werkt met toners. Deze zijn duurder in de aanschaf, maar gaan ten opzichte van de cartridges langer mee. Met andere woorden de toner per pagina is goedkoper.

De aanschaf van laserprinters is ook vooral een uitstekende keuze als er vaak en veel grote documenten geprint moeten worden. Via deze website kunt u eenvoudig verschillende offertes voor professionele laserprinters aanvragen, zodat de keuze wellicht snel is gemaakt! Enkele bekende merken van laserprintapparaten zijn Brother, Lexmark, Xerox, Konica Minolta, Canon en HP.

 

Professionele laserprinters; hoe, wat en voor wie in het kort

U bent misschien op zoek naar geschikte printers voor uw bedrijf, maar twijfelt nog of professionele laserprinters iets voor uw onderneming kunnen betekenen? Hier volgt in het kort het hoe, wat en voor wie met betrekking tot de laserprintmachine.

  • Hoe werkt een laserprinter? In de printer wordt de toner warm gemaakt. Vervolgens wordt deze als het ware geplaatst op het papier. De laser geeft dan aan de lichtgevoelige drum elektrische signalen door, waarmee wordt aangegeven waar de toner, zwart of gekleurd, wel of niet moet worden geplaatst op het papier. Het poeder hecht zich aan het papier en zo ontstaan de letters of afbeeldingen.
  • Wat doet de printer in prijs? Uiteraard zijn er goedkope en dure laserprinters te koop. Wie op zoek is naar een eenvoudige laserprinter zonder toeters en bellen is met 100 euro klaar. Maar bedrijven die op zoek zijn naar de luxere modellen, de professionele laserprinters die bijvoorbeeld ook nog kunnen kopiëren, faxen en scannen betalen al snel tussen 2000 en 5000 euro.
  • Voor wie is de laserprinter geschikt? Voor op kantoor zijn de professionele laserprinters ideaal. Het apparaat kan zeer snel grote documenten in goede kwaliteit afdrukken. Er kan een keuze worden gemaakt tussen de kleurenprinters en de zwart-witprinters.

 

De voor- en nadelen van professionele laserprinters

Ook de laserprinter heeft, evenals andere printers, voor- en nadelen. De voordelen zijn de hoge afdruksnelheid, de uitstekende printkwaliteit en de relatief lage inktkosten. De nadelen zijn het verhoogde stroomverbruik, de aanschaf van een kleurenprinter is duurder en er kunnen kleine deeltjes worden uitgestoten. Het wordt dan ook aanbevolen de printer in een andere ruimte te plaatsen.

U kunt zelf de voordelen en nadelen van laserprinters tezamen met de aangevraagde offertes van de verschillende aanbieders in overweging nemen, voordat u overgaat tot de aankoop van professionele laserprinters.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.