Printers kopen tips

Printers kopen is vandaag de dag net zo gewoon als het kopen van kleding. Geen bedrijf kan meer zonder printer. Of deze nu wordt gebruikt voor enkel en alleen het afdrukken van tekst documenten en afbeeldingen of juist allround wordt ingezet voor ook het kopiëren, faxen en scannen van stukken. Printers zijn in vele soorten, maten en merken verkrijgbaar, van vrij eenvoudig tot multifunctioneel. Wanneer u niet goed weet welke printer het beste bij uw bedrijf en behoefte aansluit, kunt u het beste offertes van verschillende aanbieders aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Gaat u printers kopen? Neemt u dan eveneens onderstaande kooptips mee.

 

Bepaal het printgedrag binnen uw bedrijf

Bedenk, voordat u printers gaat kopen voor uw onderneming, wat en hoeveel u gaat printen. Wilt u alleen teksten printen of ook afbeeldingen? Heeft u genoeg aan zwart-wit prints of wilt u ook gaan werken met kleur afdrukken? Wanneer u van plan bent veel foto’s af te drukken, dan kunt u het beste kiezen voor inkjetprinters. Gaat u meer teksten afdrukken, dan wordt de keuze voor een laserprinter meer aangeraden.

 

Alles-in-één

Wilt u tevens voortaan al uw documenten digitaal opslaan en beschikt u niet over al teveel ruimte in uw bedrijf? Dan is de bekende all-in-one, de multifunctional printer een uitstekende optie. Deze printers kunnen naast printen ook scannen en kopiëren. Bovendien zit er in de meeste printers eveneens een faxfunctie ingebouwd. Dergelijke apparaten zijn zodoende met recht multifunctioneel en door de compacte behuizing nemen zij eveneens weinig ruimte in beslag.

 

Inktkosten

Voordat u printers gaat kopen is het van belang na te gaan hoeveel u maandelijks gaat afdrukken. De goedkopere printers blijken uit onderzoek vaak hoge inktkosten te hebben. Wie veel moet printen kan daarom beter kiezen voor een wellicht duurdere printer met lagere inktkosten. De toners van deze printers zijn dan wel weer duurder in aanschaf, maar gaan over het algemeen langer mee. Op langere termijn bent u zodoende goedkoper uit.

 

De netwerkprinter

Heeft u werkplekken met meerdere computers, kiest u dan voor een netwerkprinter, al dan niet draadloos. Deze soort wordt niet rechtstreeks verbonden met een usb-kabel dus u kunt aan dergelijke printers meerdere computers aansluiten terwijl u het apparaat kunt plaatsen waar u maar wilt.

Er zijn heel wat printers te koop vandaag de dag. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is er altijd voor ieder bedrijf een geschikt model. U kunt eenvoudig via de meerkeuze vragen op onze website achterhalen welk type printer geschikt is voor uw bedrijf en werkzaamheden. Binnen 48 uur ontvangt u vervolgens een aantal offertes van verschillende aanbieders. U kunt aan de hand daarvan besluiten waar en bij wie u de nieuwe printers kopen gaat.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.