Printer met scanner, de ideale combinatie

Kiest u voor een printer met scanner, dan haalt u absoluut een prachtig apparaat in huis. U kunt hiermee namelijk, naast de bekende printafdrukken, eveneens een digitaal archief creëren. Met een scanner kunt u belangrijke documenten, afbeeldingen en foto’s scannen en digitaal opslaan. Vervolgens kunt u deze indien gewenst bewerken. Maar dat is nog niet alles, want het digitale bestand mailen of bepaalde zaken toevoegen aan uw bedrijfswebsite behoren eveneens tot de mogelijkheden. U kunt op deze manier zeer efficiënt te werk gaan. Zeg maar dag tegen kasten met ordners vol papieren, want met een printer met scanner kunt u vanaf nu alles digitaal bewaren. Uiteraard is een goede back-up hierbij wel een vereiste.

 

Punten om op te letten bij de aanschaf van een printer met scanner

Wanneer u overweegt een printer met scanner aan te gaan schaffen, dan kunt u aan de hand van enkele vragen diverse vrijblijvende offertes aanvragen. Aanbieders met dergelijke apparatuur zullen u graag als klant binnen halen en daarom kunt u rekenen op aantrekkelijke aanbiedingen. Het is wel aan te raden de diverse offertes goed met elkaar te vergelijken en voordat u tot de koop overgaat zijn er een aantal punten om op te letten. We zetten ze op rij:

  • Het papierformaat van de scanner. Is het de bedoeling dat u meerdere formaten digitaal wilt gaan opslaan? Let er dan voor aanschaf op dat de printer met scanner diverse papierformaten zoals A3 en A2 eveneens ondersteunt.
  • De kleurdiepte. De kleurdiepte van de scanner wordt in bits weergegeven. Hoe hoger het aantal bits, hoe meer kleuren er getoond worden. Wilt u dus zoveel mogelijk kleur? Kiest u dan voor een apparaat met een kleurdiepte in een hoog aantal bits.
  • De resolutie. De resolutie zegt iets over de kwaliteit van het beeld. In feite geldt; hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van het beeld. Let u hier dus op wanneer u de diverse offertes met elkaar gaat vergelijken.
  • Wilt u naast printen en scannen ook faxen en kopiëren? Dan is de All-in one echt iets voor uw bedrijf.
  • ADF. Gaat u zeer regelmatig documenten scannen? Kiest u dan voor een printer met scanner die beschikt over ADF. Dit staat voor Automatic Document Feed ofwel automatische invoer van papier. Deze functie zorgt ervoor dat u meerdere documenten achterelkaar kunt scannen. Bij een printer met scanner zonder deze functie kan slechts velletje voor velletje in de scanner ingevoerd worden. Niet bijzonder efficiënt.

Bent u helemaal overtuigd dat een professionele printer met scanner en wellicht kopieer- en faxfunctie perfect aansluit bij uw bedrijf? Aarzelt u dan niet en vraag vandaag nog bij de diverse aanbieders vrijblijvende offertes aan.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.