Een multifunctional printer, de all-in-one printer van vandaag

Een multifunctional printer wordt ook wel de alles-in-één ofwel all-in-one printer genoemd. Dat is ook eigenlijk wel logisch, want zoals de naam al aangeeft is een dergelijke printer met meerdere functies uitgerust. Zo kunt u printen, scannen, kopiëren en soms ook faxen. Ook zijn er apparaten met nog diverse extra’s, zoals een geheugenkaartlezer of een Pictbridge waarmee direct afbeeldingen van bijvoorbeeld een digitale camera afgedrukt kunnen worden. De combinatie van meerdere functies in slechts één apparaat; dat is de multifunctional printer.

 

De voor-en nadelen van een multifunctional printer

Bedrijven die regelmatig veel moeten printen, kopiëren en door middel van een digitaal archief voorgoed verlost willen worden van losse documenten, winnen veel bij de multifunctional printer. Wat deze voordelen zijn?

  • Het grootste voordeel is de prijs. Wellicht schrikt u in eerste instantie van de aanschafprijs van een multifunctional printer. Maar, wanneer u de prijzen van drie of vier losse apparaten onder elkaar zet, zult u al snel zien dat u dan een stuk duurder uit bent dan wanneer u kiest voor één apparaat met meerdere functies. Bovendien kunt u eenvoudig verschillende offertes aanvragen en zo de verschillende apparaten met elkaar vergelijken. Daarnaast kunt u dan ook kiezen voor de beste aanbieding.
  • Nog een groot voordeel is dat u uw kantoor of werkkamer altijd op orde kunt houden. U heeft geen talloze netsnoeren en verbindingskabels meer nodig. Met de multifunctional printer wordt dit alles tot een minimum beperkt, zeker wanneer er ook nog eens draadloos geprint kan worden. Geen rommelige aanblik van snoeren meer, want uw kantoor blijft voortaan altijd netjes.

Zijn er ook nog nadelen?

  • Een nadeel van de multifunctional is dat mocht er onverhoopt een defect in één van de functies ontstaan, u wel gelijk het hele apparaat voor reparatie kwijt bent.

 

Een laser of inkjet multifunctional printer

Wanneer u overtuigd bent dat een multifunctionele printer perfect aansluit bij uw onderneming, volgt nog een tweede vraag. Gaat u voor de laser of de inkjet printer? Het is van belang om te weten voor welke doeleinden de printer hoofdzakelijk gebruikt gaat worden. Gaat u alleen veel scannen en afdrukken van afbeeldingen maken, dan is een inkjetprinter een prima keuze. Gaat u maandelijks veel afdrukken, voornamelijk tekst en illustraties, dan kunt u misschien beter kiezen voor een laserprinter. Deze laatste printer gebruikt laserlicht om tekeningen en letters op papier te zetten en een inkjetprinter gebruikt drie tot zes verschillende vloeibare inktkleuren die rechtstreeks op het papier gespoten worden.

Wilt u weten welke soort printer het beste bij uw bedrijf en werkzaamheden past? Vraagt u dan vrijblijvend, aan de hand van enkele vragen, informatie op over deze multifunctionele multifunctional printer, één apparaat dat meerdere functie combineert.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.