Een laserprinter kopen? Bekijk de kenmerken

Gaat u een laserprinter kopen? Vraagt u dan eerst vrijblijvend offertes aan van de verschillende aanbieders. Het kan zeker interessant zijn prijzen, contracten, modellen en mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Aan de hand van enkele vragen via deze website, ontvangt u veelal binnen 48 uur verschillende offertes.

Een aantal kenmerken van deze printer zullen we nader toelichten.

Printkosten
Zoals gezegd zijn de printkosten per pagina relatief laag, in ieder geval lager dan bij bijvoorbeeld een inkjet printer. Toners zijn in de aanschaf wel wat duurder, maar gaan daarentegen wel weer langer mee en u kunt vele prints maken, voordat deze aan vervanging toe zijn. Het zijn vaak de kantoren die een laserprinter kopen, vanwege genoemde voordelen.

Snelheid
De snelheid van een laserprinter wordt onder meer door de aanwezigheid van het interne geheugen en een eigen processor bepaald. Over kleurenafdrukken zal de printer iets langer doen dan bij zwart/wit afdrukken. Afhankelijk van het model en merk printer, kan een laserprinter met gemak 40 printjes per minuut halen.

Geluid
Sommige printers kunnen een storende hoeveelheid geluid produceren tijdens het printen. Het is dan van belang het apparaat niet te dicht bij u te zetten. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel. Een toename van drie decibel betekent een verdubbeling van het geluid. Een printer die is uitgerust met een geluidsniveau van bijvoorbeeld 38 decibel zal dus tweemaal zoveel geluid maken als eentje met 35 decibel. Een laserprinter met een maximaal geluidsniveau van 35 decibel wordt doorgaans ervaren als zeer stil.

Maand volume & papierlade
Wilt u een laserprinter kopen? Denkt u dan ook aan het maandelijkse volume. Dit betreft het aantal afdrukken per maand waar de levensduur van de laserprinter op is gebaseerd. Denkt u 20.000 printjes per maand of meer te gaan maken dan zal een printer met een 10.000 prints maandvolume minder lang meegaan. Wordt er in uw bedrijf of kantoor gewerkt met verschillende papiersoorten? Dan is het handig voor een laserprinter te kiezen die beschikt over meerdere papierlades. U kunt dan elke papiersoort in een eigen papierlade leggen, zodat u niet steeds het papier hoeft om te wisselen, zoals dat wel het geval is bij slechts een papierlade.

De resolutie
Voor een laserprinter geldt; hoe hoger de resolutie, hoe beter de scherpte en detailweergave. Wordt de printer enkel gebruikt voor tekstdocumenten dan volstaat een lagere resolutie. Gaat u ook geregeld grafische documenten zoals schema’s en grafieken afdrukken, dan kunt u beter een laserprinter kopen met een hogere resolutie.

Tot slot zijn vrijwel alle laserprinters via usb aan te sluiten en zijn zij tegenwoordig bijna allemaal geschikt voor Windows 7, Vista, XP en voor Linux en Mac OS X. Daarnaast zijn er printers die communiceren via een netwerk. U kunt aan de hand van de verschillende offertes een laserprinter kopen die perfect bij uw bedrijf en behoeften aansluit.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.