Kopieerapparaat huren of kopen?

Als u voor uw bedrijf een kopieermachine nodig hebt, dan kunt u kiezen om een kopieerapparaat te huren of te kopen. Als de kopieermachine nodig is om op korte termijn zogenaamde piekwerkzaamheden te kunnen verrichten of als het om een evenement gaat, waarbij men de beschikking moet hebben over kopieermachines, ligt het huren van een kopieerapparaat veelal voor de hand. Dat wordt uiteraard anders als u een kopieerapparaat nodig hebt voor uw bedrijfsvoering voor de lange termijn. Ook dan hebt u echter de mogelijkheid om te kiezen tussen het kopen of huren van een kopieerapparaat. Het leasen van een kopieerapparaat is dan een optie, maar u kunt ook een nieuwe kopieermachine of een gebruikte kopieermachine aanschaffen.

Voordelen kopieerapparaten huren of leasen

Een van de voordelen om kopieerapparaten te huren of te leasen is, dat er geen directe grote investering mee gepaard gaat, maar dat er wel van alle functionaliteiten en van de service van de leverancier kan worden geprofiteerd. In plaats van direct een investering te doen is het voordeel van het huren of leasen van een kopieermachine, dat er gelijkblijvende maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Het huren van een kopieerapparaat biedt natuurlijk uitkomst bij het tijdelijk de beschikking kunnen hebben over een kopieermachine. Het nadeel van het huren van kopieerapparaten is, dat het apparaat niet in het bezit komt van het bedrijf. Een ander voordeel is echter weer, dat service en onderhoud van de leverancier bij de huurprijs zijn inbegrepen.

Voordelen kopieermachines kopen

Indien u bedrijfskapitaal ter beschikking heeft om een kopieermachine te kopen, dan komt het kopieerapparaat in het bezit van het bedrijf. De investering kan worden afgeschreven en na afschrijving zijn er alleen nog kosten ten aanzien van het onderhoud en de service voor het kopieerapparaat. Mocht er een beperkt budget beschikbaar zijn dan kunt u overwegen om in plaats van een nieuw apparaat een tweedehands kopieermachine aan te schaffen.

Keuze kopieermachine huren of kopen

Ook als u wel kapitaal tot uw beschikking heeft om een kopieermachine te kopen, dan kunt u de voorkeur geven aan het huren van een kopieerapparaat, zodat u alleen met maandelijkse lasten te maken hebt en het kapitaal voor andere investeringen kunt gebruiken.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.