Groot formaat printers

Als een bedrijf hoge kosten kwijt is aan een reprobedrijf of drukker voor het realiseren van drukwerk kan het nog wel eens de vraag zijn of het niet voordeliger is om zelf één van die groot formaat printers zelf aan te schaffen. Zeker als de drukkosten hoog op het budget staan is het zeker aan te raden eens op onderzoek uit te gaan of deze investering voor uw organisatie een verbetering kan betekenen op den duur.

Soorten groot formaat printers

Er zijn vele groot formaat printers op de markt en door de technische ontwikkelingen komen er steeds mooiere en betere printoplossingen. De mogelijkheden zijn op dit moment:

  • Matrixprinters
  • Thermische printers
  • Thermische overdrachtsprinters
  • Inktjet printers
  • Laser- en ledprinters

Toepassingsbereik

De printers , waaronder ook de groot formaat printers, zijn te onderscheiden op basis van toepassingsbereik. Zo heb je  individuele printers, netwerkprinters en productieprinters. De meest gangbare classificaties worden bepaald door de te printen papierbreedte, de snelheid van het printen en het volume, oftewel het aantal te printen opdrachten. Zo is de indeling naar papierbreedte bijvoorbeeld als volgt:

  • A4 of A3: klein of smal formaat
  • tot A0 of 36 inch: breedformaat
  • groter dan 36 inch: groot formaat

Printsnelheid wordt uitgedrukt in ppm, oftewel in pagina’s per minuut.  De grotere en meer moderne productieprinters kunnen al snelheden halen van maar liefst meer dan 240 ppm en hebben al snel printaantallen van miljoenen pagina’s per maand. Groot formaat printers drukken hun productiecapaciteit uit in vierkante meter per uur (m2/h). Dit kan verschillen van een paar vierkante meter per uur tot enkele honderden. Op deze manier kan er dus aan veel verschillende wensen voldaan worden. Voor ieder bedrijf, wat de gewenste printvolumes of snelheden ook zijn, is er wel een gepaste versie tussen de groot formaat printers te vinden.

Waarom groot formaat printers?

Er zijn talloze situaties te noemen waarbij een eigen printer ideaal is. Het groot formaat printen, ook wel plotten genoemd,  is vaak een grote kostenpost voor bedrijven. Zeker als u dit uitbesteed aan een drukker of reprobedrijf. Terwijl de opdrachten vaak hetzelfde zijn. Dan kan een groot formaat printer zeker een hoop schelen in uw kostenplaatje op den duur! Of als u gaat uitbreiden in uw diensten of producten. Uiteraard zijn er nog meer situaties te noemen maar eigenlijk is het verschil in budget toch wel de belangrijkste!

Welke groot formaat printer?

Er zijn enorme collecties groot formaat printers op de markt. Met maar een paar functies tot apparaten met een heel scala aan functionaliteiten. Welke printer past nu het beste binnen uw organisatie? Om een verstandige keuze te maken is het  goed om goed te onderzoeken wat uw wensen en verwachtingen zijn voor nu maar ook in de toekomst. Wat voor printer heeft u nu? Wat voor functionaliteiten zijn gewenst en wat moet de printer op zijn minst moeten kunnen?  Ook heel belangrijk, wat is het budget wat u voor een groot formaat printer kunt spenderen? Vergelijk vervolgens meerdere offertes met elkaar om zo tot de juiste keuze te komen.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.