A0 printer, de ultieme grootformaat printer die alles aankan

Een A0 printer is een goede optie wanneer u een tekening, impressie plattegrond of planning wilt uitprinten. Doet u dit namelijk op een A4 of A3 formaat, dan is het vrijwel altijd te klein, waardoor u niks meer kunt aflezen van het papier. In dit soort gevallen bieden de grootformaat printers, die beter bekend staan als de zogeheten “plotters”een uitkomst. Wanneer u veel gebruik maakt van deze apparaten is het een goede optie zelf een grootformaat printer aan te schaffen zoals de A0 printer. U bent dan niet meer afhankelijk van de drukkerij, hun tijden, tarieven en levertijden. Zo kunt u dus op ieder gewenst moment uw eigen afdruk taak verzorgen. U vraagt eenvoudig via deze site offertes van verschillende aanbieders aan, zodat u prijs en mogelijkheden met elkaar kunt vergelijken.

 

Welke merken hebben A0 printers?

De meeste bekende merken waaronder Canon, HP en Epson bieden een groot assortiment van A0 printers aan. Bij dit soort grote printers is de prijs meestal afhankelijk van de printkwaliteit en de opties waarover de A0 printer beschikt. Zo ondersteunen de meeste apparaten naast A0 formaat ook tal van andere papierformaten, waardoor deze printer ook voor de standaard printopdrachten geschikt zijn.

Indien u overweegt een A0 printer aan te schaffen, is het verstandig enkele modellen te vergelijken, omdat iedere printer geschikt is voor een ander doeleinde. Een Canon imagePROGRAF serie is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor bouwtekeningen en andere CAD tekeningen. Daarnaast biedt de Canon Image PROGRAF serie ook printers die afhankelijk van het model, meerdere kleurcartridges gebruiken om tevens hoogwaardige grafische afbeeldingen af te drukken. Dankzij de Lucia EX-pigmentsystemen met maar liefst 12 kleuren, kunt u met deze printer ook buitengewoon scherpe foto’s en andere bestanden afdrukken.

Iedere A0 printer heeft zijn eigen specialiteit

Uiteraard kunnen de Canon printers ook prachtige afbeeldingen uitdraaien op verschillende formaten, onder andere A2, A3, A4, foto papier en nog veel meer. Maar wanneer u echt grafisch hoogstaande kwaliteit afbeeldingen of foto’s wilt afdrukken, is het zeker de moeite waard om eens de collectie van HP A0 printers te bekijken. De HP Designjet Z2100 is uitermate geschikt voor printopdrachten die van scherpe, hoogwaardige kwaliteit moeten zijn. Ook met deze A0 printer van HP kunt u naast A0 papier van de rol op diverse formaten afdrukken. Naast de vele foto en glossy papieren, kunt u ook kiezen voor onder andere A1, A2, A3 en zelfs A4 formaat.

Voordat u exact de keuze tussen de verschillende modellen en merk printers gaat maken, kunt u aan de hand van enkele vragen te weten komen aan welke eisen uw nieuwe A0 printer moet voldoen. U ontvangt over het algemeen binnen 48 uur vrijblijvende offertes op maat en kunt hieruit eenvoudig de meest geschikte aanbieder kiezen.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.